Albatrossvänner!

Våren är snart förbi och sommaren med mängder av aktiviteter närmar sig. Vår förening fick vid årsstämman i slutet av mars delvis ny styrelse. Vid rodret sitter som tidigare Erik Hoffstedt, vice ordförande är Åke Lindström, sekreterare Helen Nordin. Övriga i besättningen är Lars Danielson och Bengt Klingvall. Ersättare är Christina Gustafsson och Markus Selin.

Föreningen och museets arbete håller på att glida in i en ny fas. Museibyggnaden är färdig. Nu gäller det att hålla entusiasmen uppe i den vardagliga verksamheten med visningar och gruppbesök. Sommarens program är lagt. Albatrossmuseet och Motormuseet har i princip samma öppettider, onsdagar klockan 11-15, lördagar klockan 13-17 från 28 juni till 16 augusti. Albatrossdagen den andra juli planerar vi fira på sedvanligt sätt med morgonsamling på strandningsplatsen klockan 08, kransnedläggning på Östergarns Kyrkogård och eventuellt en kvällsaktivitet i museet. Fri entré på museets ordinarie öppettider, men en slant i sparbössan eller via swish hjälper föreningen att jobba vidare.

Fortfarande får samlingarna nya föremål. Vid årsstämman överlämnades en träpyts, förmodligen en detalj i brandberedskapen ombord SMS Albatross. Utanför byggnaden står en ny utemöbel byggd och skänkt av Kalle Norrby. Här kan man pusta ut efter museibesöket. Stort tack till alla våra givare.Museet behöver ert stöd. Lördagen den tredje juni med start klockan 09.00 planeras arbetsdag vid museet. Vi städar ute och inne och försöker placera den gamla ryska minan som följde med vid flytten från Bygdegården. Alla är välkomna. Tag med spett och spade och röjsåg! Föreningen bjuder på enkel lunch.

Så gäller det medlemsavgiften. Fortfarande saknas betalning från flera medlemmar. Hundralappen från dig är både ekonomiskt men även moraliskt stöd i föreningsarbetet. Bankgiro 167-6782 eller swish 123 056 2280 välkomnar. Ange namn och ändamål!

Styrelsen

Albatrossmuseet samarbetar med Studieförbundet Vuxenskolan.

20230523